052-355052
Zwaarveld 9a, 9220 hamme
di tot vr 10:00 - 12:00 en 13:00 - 18:00 / za 13:00 - 17:00 / 1e zondag vd maand 13:00 - 17:00

Spas – Zwemspa’s – Sauna’s – Infrarood cabines

ONDERHOUD VAN UW SPA WATER:

 

onderhoud van uw waterOm zorgeloos te kunnen genieten van uw spa is het belangrijk om aandacht te schenken aan bepaalde zaken. De kwaliteit van het water krijgt hierbij prioriteit nummer 1. Bij het gebruik maken van een spa raakt het water vervuild met huidschilvers, haren en andere vormen van dode huidcellen. Het is dan ook zeker aan te raden om het water in de kuip om de drie maanden te vervangen door schoon leidingwater. Ten tijde van deze drie maanden is het zaak het water op kwalitatief niveau te behouden.

Om dit te realiseren wordt hier het gebruik van Aquafinesse geadviseerd. Het gebruik van Aquafinesse is aan te raden omdat het geen vervelende chloorgeuren achter laat. Aquafinesse onthardt het water door kalk uit het water te halen en breekt de slijmerige biofilm af, zodat bacterieën geen kans krijgen zich daarin te nesten. Houdt ook de PH-waarde constant. Verwijdert kalkafzetting in kuip, verwarming en leidingen. Daarnaast is het gemak hier dat Aquafinesse zo goed is dat voor het onderhoud van water minder supplementen toegevoegd dienen te worden. Voeg eenmaal per week de benodigde dosering Aquafinesse toe aan het water en u kunt zorgeloos genieten van uw spa. Opgelet, Aquafinesse is geen desinfectie. Hiermee dient u nog steeds een minimum aan chloor te gebruiken.

Bijna alle Spacompany Spa’s zijn standaard uitgevoerd met een ozonator. Een ozonator is toestel met als doel bacteriën in het water te doden. De levensduur van een Ozonator wordt voor 18 a 24 maanden gegarandeerd. Daarna is het zaak deze te vervangen. Ozonators zijn natuurlijk bij Spacompany te verkrijgen.

 

OPSTART:
– Zet eerst de stroom uit en ledig daarna de spa.
– Vul het toestel met de tuinslang via het filtergat. (niveau tot net boven de filter)
– Sluit de stroom aan.
– Leg een drijver met chloortablet 20gr in het bad
– Meet de PH (zuurtegraad) en chloorgehalte. PH waarde tss 7,2 en 7,6 en Chloor tss 1,0 en 3,0 mg/liter
– Voeg 3 koffielepels ‘shock’ toe aan een halve emmer warm water; laat dit oplossen en giet dit uit in het bad terwijl hij aan staat.
– Voeg na 24u de juiste hoeveelheid Aquafinesse toe aan het water.

 

ONDERHOUD:
Wekelijks:

– Leg een nieuw chloortablet in de drijver als het opgelost is.
– Voeg minstens 1 maal per week 1,5 koffielepel ‘shock’ toe (oplossen in emmer warm water)(meet uw chloorgehalte)
– Indien geen aquafinesse :Meet de PH (zuurtegraad) en chloorgehalte. PH waarde tss 7,0 en 7,6 en Chloor tss 1,0 en 3,0 mg/liter. Indien PH te hoog of te laag, gebruik dan PH+ of PH- produkt om terug tot de juiste waarde te brengen. Gebruik chloorshock indien uw chloorgehalte te laag is.
– Spuit de filter goed uit met de tuinslang.
– Voeg de gepaste hoeveelheid aquafinesse toe (zie tabel op fles)

3 a 4 weken: 
– De filter best reiningen met een filtercleaner. Dit verwijdert, vetten, kalk en metalen die de filterporiën verstoppen en verlengt de levensduur van uw filter (+-12 u laten weken in heet water, daarna goed uitspoelen)
– Handig is om steeds extra filter(s) aan te schaffen. Zo kunt u ononderbroken gebruik maken van uw spa. Filtercleaner en filters zijn verkrijgbaar bij spacompany.

2 a 3 maand:
– Gebruik een tube cleaner om alle vuil/kalk uit uw leidingen en kuip los te maken en laat enkele uren inwerken met draaiende pomp.
– Doe het water uit de spa (stroom uitzetten!), kuis deze uit (geen kuisprodukten gebruiken die schuimen!) en vul de spa (zie ‘OPSTART’).
– Vervang de filter indien u gebruik maakt van 1 micron filters (Evolution,Tulp, Vortex spas).
– Reinig uw cover met onze cover care produkten. Dit reinigt; beschermt uw cover tegen UV; maakt deze waterresistent en verlengt de levensduur van uw cover aanzienlijk.

8 a 10 maand:
– Vernieuw de filters. (enkel lamellenfilters)

2 jaar:
Laat de ozonator en/of UV-lamp vervangen door een Spacompany technieker. Hierdoor bespaart u op gebruik van ontsmetingsprodukten en houdt u het water gemakkelijker proper.

CONTACTGEGEVENS

Spacompany
Zwaarveld 9a
9220 Hamme
Tel : 052-355052
info@spacompany.be

 

OPENINGSUREN

Maandag: Gesloten
Dinsdag tot vrijdag: 10:00u-12:00u/ 13:00-18:00
Zaterdag: 13:00u-17:00u
1e zondag van de maand: 13:00u-17:00u

Buiten openingsuren mogelijk op afspraak.

Copyright © 2022 - spacompany.be