052-355052
Zwaarveld 9a, 9220 hamme
di tot vr 10:00 - 12:00 en 13:00 - 18:00 / za 13:00 - 17:00 / 1e zondag vd maand 13:00 - 17:00

Spas – Zwemspa’s – Sauna’s – Infrarood cabines

Ieder heeft zo zijn eigen redenen om gebruik te maken van een infrarood sauna; sommige mensen met medische klachten, zoals reuma, artrose, spier- en gewrichtspijnen, hebben baat bij een heilzame en therapeutische infrarood sessie. Anderen wensen graag een verbetering van de totale weerstand door het afvoeren van schadelijke afvalstoffen uit het lichaam. Weer anderen willen een moment van optimale ontspanning, al dan niet met muziek of een goed boek erbij, om nieuwe energie te tanken in een rustgevende omgeving.

Om geheel tegemoet te komen aan die unieke persoonlijke situatie, bestaan onze IR-cabines uit een modulair systeem. Hierbij combineert u de meest geschikte infrarood stralingstechnieken, houtsoorten, afmetingen en accessoires tot een complete cabine, welke volledig beantwoord aan uw persoonlijke wensen en behoeften.

Met het doorlopen van onderstaand stappenplan, komt u snel en eenvoudig tot uw eigen unieke en verantwoorde keuze:

  1. WELKE INFRAROOD STRALERS?

We merken dat er vaak verwarring bestaat over de soorten infrarood stralers en de werking ervan; graag bieden we u hier dan ook meer informatie over. In principe zijn er vier soorten infrarood stralers: keramische-, paneel-/carbon-, magnesiumoxide- en full spectrum stralers. Welke straler het beste bij u past is afhankelijk van uw gebruiksdoeleinde.

Keramische stralers zijn gemaakt van porselein en te herkennen aan de staafvormige buis. Keramische stralers bevatten nagenoeg alleen lange golf infrarood (IR-C). De stralers verwarmen de lucht, welke het lichaam weer verwarmt. Dit zorgt voor een verwarming van de huid met een indringdiepte van slechts 0,1 mm. Keramische stralers kennen dan ook geen dieptewerking, welke voor het bereiken van dieper liggende spieren en gewrichten nu eenmaal noodzakelijk is. Over het algemeen wordt deze straler, ook vanwege de breekbaarheid van porselein, in de huidige moderne infrarood cabines steeds minder toegepast.

Paneel-/vlaktestralers bestaan uit diverse kleine weerstanddraden op een hittebestendige folie (vaak van carbon). Via elektrische spanning op de geleidende carbonlaag ontstaat warmte en lange golf infraroodstraling. De oppervlaktetemperatuur van dit soort stralers is te beperkt waardoor geen midden- en kortgolvige stralen kunnen worden vrijgegeven. Het voordeel van de vlakke paneelstraler is voornamelijk esthetisch, omdat deze stralers zich mooi integreren in het interieur van de cabine.

Magnesiumoxide stralers zijn vervaardigd uit metalen buizen, welke inwendig voorzien zijn van een weerstandsdraad. Binnenin en rondom de spiraalweerstand zit magnesiumoxide, die onder druk wordt samengeperst. Om heilzame infrarood frequenties te genereren worden de stralers op een specifieke lengte en in een juiste vorm gebracht. Dit resulteert in een combinatie van lange golf (IR-C) straling (warmtewerking) met middengolf (IR-B) straling (dieptewerking). Deze combinatiestraler is bij uitstek geschikt voor het verlichten van spanning (denk aan stress, hoofdpijn en oververmoeidheid), de verbetering van het immuunsysteem (door afvoer van afvalstoffen en verbetering van de bloedsomloop) en opwarming van lichaam en spieren (voor het sporten of totale ontspanning). Vanwege de bijzondere grondstoffen zijn de magnesiumoxide stralers enorm stabiel en duurzaam en we bieden u daarom ook 25 jaar garantie.

Full spectrum stralers dekken, zoals de naam aangeeft, het gehele spectrum van infrarood straling af. Ze bestaan nl. voor 27% uit korte golf straling (IR-A), 58% uit middengolf (IR-B) en 15% uit lange golf infrarood straling (IR-C). Door de hogere kerntemperatuur in de straler, gebaseerd op halogeen techniek, spreken we over dieptewarmte. De indringdiepte in de huid bedraagt bij deze infrarood straler 4 à 5 mm. Full spectrum stralers zijn herkenbaar doordat de stralers rood van kleur opgloeien (vergelijkbaar met de rode lamp van vroeger). Om het licht tot een aangename hoeveelheid te reduceren wordt gebruik gemaakt van een speciaal vervaardigd keramisch glas, robax filter genaamd, Dit Robax filter bevordert een gelijkmatige verdeling van infrarood energie over het lichaam. Omdat een full spectrum cabine niet vooraf opgewarmd dient te worden en hoofdzakelijk dieptewerking afgeeft, wordt deze vooral gebruikt door mensen met klachten en ongemakken waar dieptewarmte vereist is. Denk hierbij aan spier- en gewrichtspijnen, zoals reuma, artrose, artritis en fibromyalgie. Ook wanneer men enkele malen per week een snelle, intensieve infrarood sessie wenst te ondergaan, is een full spectrum cabine een uitstekende keuze.

  Paneel (carbon)  Keramisch  Magnesiumoxide  Full spectrum 
Type straling Lange golf Lange golf Lange- (95%) en middengolf (5%) Korte- (27%), midden- (58%) en lange golf (15%)
Soort werking Warmtewerking Warmtewerking Warmte- en dieptewerking Warmte- en dieptewerking
Opwarmtijd 30 minuten 25 minuten 15 minuten  0 minuten
Max. temperatuur 45 graden 60 graden 60 graden 30 – 45 graden (lagere cabine temperatuur door hoofdzakelijk dieptewerking)
Vermogensregelaar nvt nvt nvt Intensiteit naar eigen voorkeur in te stellen: 100% à 90% à 80%à 70%
 

  1. WELKE HOUTSOORT?

Standaard zijn onze cabines vervaardigd van white cederhout (hemlock). Hemlock is een naaldhoutsoort uit de westkust van de Verenigde Staten en Canada en heeft een heel mooie egale structuur, een subtiel aroma en is rijk van kleur. De natuurlijke harsen en vetten beschermen het hout tegen insecten en schimmels. Daarnaast is hemlock sterk en stabiel, splintert niet en is op leeftijd waardoor het niet snel zal uitzetten en noesten zal vertonen. Om die reden is het zeer geschikt voor sauna’s met name als u deze in een normale droge ruimte wenst te plaatsen.

Optioneel kunnen de Saunas volledig uitgevoerd worden in red cederhout. Red ceder bezit duurzame eigenschappen. Zo kan het onmogelijk krimpen, kromtrekken of schimmelen. Daarom is deze houtsoort uitermate geschikt om in vochtige ruimtes te plaatsen. Door de natuurlijke bestanddelen in het hout geurt het verrukkelijk en neemt het vrijwel geen warmte op. Het heeft een uitstekende reflectie van infrarood stralen en is zeer onderhoudsvriendelijk. Omwille van een beperkte kap op red cederbomen en hoge exportleges geldt er een meerprijs voor red ceder cabines. Deze kunt u naslaan op bijgaande prijslijst.

 

  1. WELKE AFMETING?

Onze  Saunas zijn leverbaar in 8 verschillende modellen, variërend van een compacte 1-persoons tot een ruime 5/6-persoons cabine. Uw voorkeursmodel kunt u als volgt bepalen:

  • Beschikbare ruimte à welke ruimte heeft u beschikbaar en is voor deze ruimte een rechte of hoekcabine het best passend;
  • Aantal personen à met hoeveel personen wilt u minimaal tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de cabine;
  • Zitten of liggen à wilt u enkel zitten in de cabine, de benen op de saunabank kunnen leggen of helemaal languit kunnen liggen;

Op onze site www.spacompany.be, vindt u al onze modellen en hun specificaties terug.

Elke  Sauna wordt standaard geleverd met de volgende accessoires:

LED-kleurentherapie

Kleuren hebben een goede uitwerking op ons lichaam, ze worden gezien door onze ogen en daarna verstuurd naar onze hersenen waar ze bepaalde gevoelens opwekken. Ons humeur, onze gedachten en ons gehele welzijn wordt door kleuren beïnvloed. Steeds meer wordt er in sauna’s gebruik gemaakt van kleurenlichttherapie.

Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden verminderd door rood licht. Ook de hersenen, longen en spieren worden behandeld.

Geel maakt hongerig en werkt dus eetlustversterkend. Het helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van klieren en activeert het huidslijm. Het verschaft een gunstige werking op het humeur.

Blauw werkt verkoelend en verfrissend, het helpt bij slapeloosheid, onrust of angst.

Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkanalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.

Bij kleurentherapie wordt door middel van verschillende kleuren het lichaam gestabiliseerd. Genezen door het gebruik van kleuren was waarschijnlijk een van de eerste technieken, die door de mens werd gebruikt. De natuur gebruikt dit middel zelf om organismen in balans te houden. Met het gebruik van de infrarood cabine kan men de kleurenlichttherapie inschakelen. Het werkt het beste om 1 kleur tenminste 15 minuten te gebruiken. Het constant wisselen, of automatisch laten wisselen, heeft minder effect.

 

Aromatherapie

Onze aromatherapie is 100% gebaseerd op natuurlijke olie. De aroma kan geplaatst worden in elke gewenste ruimte. In de huiskamer, slaapkamer en op het toilet, maar ook in de badkamer, sauna of in andere ruimtes. U kunt de aroma 24 uur per dag openzetten in een ruimte, dan wordt de geur verspreid door de ruimte en geeft een heerlijk aroma aan de omgeving gedurende een periode van gemiddeld ½ jaar.

Om de geur constant goed te kunnen ruiken behoort u het product minstens eenmaal per maand goed te sluiten en het een aantal uren op zijn kop te zetten. Hierdoor wordt de olie, die in het product is verwerkt, weer door de spons geabsorbeerd en kan de geur weer goed aan de ruimte worden afgegeven. Bij gebruik in de slaapkamer en sauna zet u het product alleen open wanneer u aanwezig bent in de ruimte en sluit het product weer wanneer u de ruimte verlaat (hierdoor gaat het product alleen maar langer mee). Door het inademen van de geur kan deze bepaalde therapeutische eigenschappen hebben voor het menselijk lichaam. De aromatherapie is o.a. verkrijgbaar in de geuren eucalyptus, lavendel, rozemarijn, lemon, marjolein, jasmijn, pepermunt, rozen, sandelhout en viool.

Automatische ventilatie

Door de lagere temperatuur is er minder natuurlijke ventilatie dan bij een conventionele sauna. Door de ingebouwde ventilator en het regelbare verluchtingsrooster in het plafond wordt de lucht continu verfrist. Vooral bij langere saunagangen en ook meerdere personen is dit geen overbodige luxe, ook mede door de kleine ruimte. Medici vergelijken 30 minuten infrarood sauna met 10 km hardlopen, verse lucht is dan ook noodzakelijk. De verse lucht is zuurstofrijker en verbetert daardoor de werking van de bloedsomloop. Het positieve aan de saunagang, zoals de huidskleur, verbetert erdoor.

 

Radio met speaker(s) en CD / MP3 / USB aansluiting

Muziek bevordert de algehele ontspanning tijdens de infrarood saunagang. De geïntegreerde radio maakt het mogelijk om FM-radio af te spelen. Op het digitale bedieningspaneel bevindt zich tevens een audio-ingang (zgn. jack plug) voor het aansluiten van een MP3-speler. Verder beschikt de cabine over een USB en Cd aansluiting.

 

  1. WELKE OPTIES?

Onze Saunas kunnen uitgerust worden met diverse opties, hieronder vindt u een volledige opsomming:

Professionele kleurentherapie

Bij deze hoogwaardige premium lichttherapie met zijn bijzonder hoge lichtkracht kunnen kleurverlopen automatisch of apart zonder flikkeringen gekozen worden. Tevens beschikt de LED-kleurenlamp over fel wit licht om de winterdip te verzachten en kunt u de kleuren (rood, blauw, groen, geel) met de bijgeleverde draadloze bediening in de gewenste sterkte dimmen.

Losse ergonomische ruggensteun

Zeer comfortabele houten ruggensteun voor in de sauna. De hoek is vrij in te stellen en tweezijdig te gebruiken voor de meest ideale positie. De ruggensteun wordt in het bijzonder gebruikt om tegen de zijwand van de cabine te plaatsen, zodat u heerlijk uw benen op de bank kunt leggen. De ruggensteun geeft u de nodige ondersteuning in de rug en zorgt ervoor dat er geen transpiratie op de zijwand ontstaat.

Losse full spectrum straler

Indien uw voorkeur uitgaat naar een Sauna uitgevoerd met magnesiumoxide stralers, kunt u ervoor kiezen om één straler op uw gewenste positie om te wisselen met een full spectrum straler. Denk bijvoorbeeld aan een rugstraler, die u als therapeutische straler kunt gebruiken of wanneer u snel, directe warmte wenst in uw cabine. Door het modulaire systeem is het uitwisselen van een complete straler met armatuur een fluitje van een cent.

Losse Cd-speler

Uw favoriete radioprogramma of het journaal samen met een degelijke en heilzame infraroodsessie.. u hoeft geen van beide te missen! Of geniet u liever van uw favoriete artiest op CD? Of misschien wilt u wegdromen bij relaxerende “zen”-ontspanningsmuziek? Wij kunnen u dan een Cd-speler met radio leveren, welke speciaal geschikt is voor infrarood cabines. Deze kan met 2 schroeven aan de wand gemonteerd worden, is vocht- en temperatuurbestendig tot 60ºC en wordt geleverd met een netadapter.

Opbouwservice

Onze Saunas zijn zelf eenvoudig te installeren middels een handig panelensysteem. Ze worden nl. in voorgemonteerde panelen bij u thuis aangeleverd. Mocht u het op prijs stellen, dan kan onze installateur het opbouwen voor u uit handen nemen en wordt de cabine compleet voor u gemonteerd en gebruiksklaar gemaakt.

KWALITEIT EN GARANTIE

–       Onze cabines zijn voorzien van een ergonomische rugleuning

–       De cabine is op ieder 220V stopcontact aan te sluiten, er is geen krachtstroom of aparte groep benodigd

–       Onze cabines zijn beveiligd tegen kortsluiting en oververhitting

–       Onze cabines zijn CE gekeurd en geproduceerd volgens ISO 9002 certificering

–       Wij bieden standaard 2 jaar garantie op de cabine, 5 jaar garantie op de full spectrum stralers en 25 jaar garantie op de magnesiumoxide stralers

LEVERING EN BETALING

–       De sauna hebben wij normaliter direct uit voorraad leverbaar en is binnen twee weken bij u thuis bezorgd

–       Voorschot geschiedt bij bestelling; Betaling resterende som geschiedt contant bij aflevering.

Wij nodigen u graag uit om de infrarood cabines in onze showroom te komen bezichtigen.

CONTACTGEGEVENS

Spacompany
Zwaarveld 9a
9220 Hamme
Tel : 052-355052
info@spacompany.be

 

OPENINGSUREN

Maandag: Gesloten
Dinsdag tot vrijdag: 10:00u-12:00u/ 13:00-18:00
Zaterdag: 13:00u-17:00u
1e zondag van de maand: 13:00u-17:00u

Buiten openingsuren mogelijk op afspraak.

Copyright © 2022 - spacompany.be